Make your own free website on Tripod.com

Trac rubrika

ROMEO I JULIJA

Svi likovi u ovoj prici su izmisljeni; svaka slicnost sa stvarnim likovima je slucajna

UVOD: Prica pocinje 28. aprila 1998. godine. Bio je to dan, "dan kao svaki drugi dan". Ne zelimo da ovom prilikom citiramo Gru-a, hocemo samo da budete sto bolje upuceni u ljubavnu zavrzlamu.

Nismo mogli ni da sanjamo kakve ce posledice imati dolazak Romea u nase odeljenje. Tog utorka poceo je tragican zaplet dogadjaja. Julija I (nasa draga drugarica iz odeljenja sa malo vecim tezistem) je tog kobnog dana shvatila da srce pocinje brze da joj lupa kad se Romeo nadje u njenoj blizini. Njene ljubavne patnje nisu nimalo dotakle naseg Romea. Uporno je odolevao carima nase Julije I ali se zato prepustio Juliji II (takodje nasoj drugarici iz odeljenja). Julija I je ocajnicki pokusavala da zadrzi Romeove poglede na sebi, ali oni su sada pripadali drugoj devojci. Kada je shvatila da ga ni pored tolikog truda nece imati za sebe, Julija I je pokusala da se uklopi u novonastalu situaciju i da ostane friend sa Romeom (drugarstvo koje je imala sa Julijom II je u medjuvremenu negde nestalo). Ipak, prevelika zelja Julije I za Romeom je nadvladala zdrav razum. Posto nije uspela da ga pogledima odvoji od Julije II, resila je da proba drugu taktiku. To joj je, mada ne u potpunosti, uspelo (znate ono, gde ne uspevaju pogledi, uspevaju dodiri). Iako je pao na "bogatu" Juliju I, Romeo je i dalje bio sa Julijom II. Julija II je sve ovo podnosila mirno (izvini, Romeo, sto ti ovo nismo ranije priznali, ali Julija II je imala jos dvojicu pored tebe). Julija I nije mogla da se meri sa Julijom II i tako je njena muka trajala do kraja skolske godine. Romeo je "svrljao" ali se uvek vracao Juliji II.

Dosao je i letnji raspust. I-? je odusevljeno docekalo zasluzeni odmor, ali kako je Julija I prezivela tri meseca bez Romea bolje da vam ne prepricavamo (znate vec kako to sve ide: kafa, suze, besane noci itd.). Zivot Julije I, na zalost nije bio film - umesto da se oboje ubiju zbog ljubavi, u stvarnosti je samo Julija I htela da se ubije zbog Romea.

Prodje i raspust. Julija I je ushiceno docekala prvi septembar. Razlog njene radosti zbog polaska u skolu je bio taj sto je u medjuvremenu Julija II "sutnula" Romea. Julija I se ponadala, kao i svi mi iz odeljenja, da ce konacno imati Romea za sebe (jedino bi tako prestala da nas davi svojim zalopojkama). I taman se mislilo da ce Romeo podleci "carima" nase Julije I, kad, ne lezi vraze (sto bi rekla moja baba), pojavi se Julija III, devojka kod nas u odeljenju poznata kao "grobarka", ali ne zbog opredeljenja za fudbalski tim, vec zbog... prosudite sami. Iskrsla je ko zna odakle (iz IIx?, e ni ovo necete saznati) i prilepila se za Romea kao flaster i opet se desilo isto sto i prosle godine. Po nesrecu nase Julije I istorija se definitivno ponavlja. Dobili smo novi par u skoli, a Julija I jos jedan razlog da ne spava nocima.

ZAKLJUCAK:

THE END...?

Ciric Jelena II-?, uz pomoc Veselinov Ivane II-?
(da li ste mislili da cemo vam odati odeljenje?)


Prethodna strana Sadrzaj Sledeca strana