Make your own free website on Tripod.com

Etimologija skolskih izraza

DOBAR DAN, JA SAM CEPULJA!

Ako zavirite u bilo koji srpski recnik pod slovom C necete naci rec cepulja. Ali, zato smo mi tu da objasnimo, obrazlozimo i za vas napisemo. (Zbog povecanog broja cepulja po skolama, sem ovog vrlo se cesto mogu cuti i drugi nazivi za ovu specificnu osobu, kao na primer uvlakaca ili slihtara).

Pretpostavimo da je rec cepulja izvedena od reci cep i da zbog toga svaka cepulja ima slicnosti jednog cepa. Cep je neizostavni deo svake flase, a paralelno sa tim, cepulja je neizostavni deo svakodnevnog skolskog zivota. Cepulje mozemo primetiti u prvim klupama, jer su odatle njihove telepatske moci najjace. Takodje, mozemo ih sresti i na hodniku kako svesrdno podrzavaju profesora klimajuci glavom na svako pitanje i odgovor. Uvek spremne na pregrst hvala i komplimenata one imaju svoj proveren scenario. Pa tako kad se oglasi zvono za pocetak casa svaka cepulja nalazi se uredno na svom mestu pripremljena za vec smisljenu scenu. Profesor ulazi u ucionicu i cepulja ga pozdravlja ozarenim smeskom.Kada profesor upisuje cas, cepulja prijavljuje sve odsutne, cak i one koje ne bi trebalo. U toku predavanja cepulja svaku profesorovu rec prati odobravanjem, uz neizostavno klimanje glavom, kada profesor ne moze da umiri odeljenje cepulja uvek priskace u pomoc.

Tako bi izgledala scena iz beskrajno dugackog cepuljinog scenarija. A kada sve ideje presuse, cepulji uvek ostaju suze i plac. To je poslednje oruzje kojim se doticna koristi. I kada dotle dodje, onda je njenoj cepuljskoj karijeri dosao kraj.

To bi bile neke od osobina i nacina delovanja vec dobro poznatih cepulja. Pa ako slucajno na nekom primetite nesto od gore spomenutog, znajte da imate posla sa ...

I na kraju, ne treba zaboraviti da je zivotni san svake cepulje da postane POLTRON.

Za vas strucno analizirala Maja Rapaic II-5


Prethodna strana Sadrzaj Sledeca strana