Make your own free website on Tripod.com

Ništa bez telefona

Kao što je svima poznato, jedan pametan čovek je davne godine u Bostonu izumeo spravicu bez koje se jednostavno ne može zamisliti današnjica.

Za neke, to je stvar za hitno obavljanje poslova, a za ostale, koji su verovatno u većini, predstavlja uživanje razmenjivanja tračeva, tajni, novosti... Telefon je odlična zamena za pismo: vest stiže odmah, čak i preko okeana, a ne mora se još i razmišljati o pravopisu i načinu izražavanja. Takođe, u današnje vreme žurbe i jurnjave, kada nemamo vremena za prijatelje, ova sprava nam omogućava makar prividno druženje: ne morate ustajati iz fotelje niti se spremati u drugi deo grada, već je dovoljno okrenuti broj i staviti slušalicu na uvo. Ovakav tip razgovora vam daje još i mogućnost da gledate film ili omiljenu seriju na vašem TV-u, spremate klopu, oblačite se ili zevate. Deluje nepristojno, ali ko vas vidi?

Putem telefona se rešavaju i problemi, najčešće oni koje imaju devojke: šta obući večeras?

U poslednjih par godina je na šitrim prostorima naše drage domovine sve popularniji mobilni telefon, koji se na Zapadu koristi već duže vreme. Ali, pošto smo mi kao preko sveta, nije ni čudo što se kod nas tek sada koristi. Takav telefon vole da "šetaju" momci (kao i devojke) koji jedino na taj način mogu da pokažu koliko vrede. Ovakve tipove srećemo svuda kako pričaju "sami sa sobom", pa čak i u GSP-u i na pijaci. Najsmešnije je kada čujete taj siguran glas kada u prepunom autobusu govori: "Evo me u taksiju, dolazim za deset minuta."

I tako, bez tog telefona nema života, naročito ako je račun veći od stotke, pa mama i tata štopuju vreme kao na maratonu.

Zato, volite telefon, mamu i tatu i pazite šta, kad i koliko pričate...

Pantelić Ana III-2


Prethodna strana Sadrzaj Sledeca strana