Make your own free website on Tripod.com

UMECE LJUBAVI

Desila nam se ljubav. Kazu treba je sakriti da bi ostala nasa. A kako kad nas srce otkucava. Kako kad bismo tako rado uzviknuli da svi cuju, da on cuje… Zar moze da ostane potpuna tajna ono sto se medju ljudima desi? Ljubavne vesti su kao vetar, ko ce ih zaustaviti?

Ima susreta, cak i sa nepoznatim ljudima, za koje se pocnemo interesovati vec od prvog pogleda, nekako odjednom neocekivano, pre nego sto i jednu rec progovorimo. Da li to znaci da postoji ljubav na prvi pogled?

Kazu da su istinske ljubavi neobjasnjive, a najdublje su one koje nisu do kraja ostvarene. Necu da verujem u te fraze. Zasto da objasnjavam objasnjivo, nesto sto je njemu i meni jasno. Sve ljubavi su duboke kad su iskrene, kad nesebicno sebe ulozimo.

Desava se svima da se smejemo necemu sto nam je nekad znacilo. Kako i necemo kad nova ljubav daje snagu nad onom starom koja nas je izmucila, rastuzila, ucinila nesigurnim i nemirnim. Patnje jedne ljubavi bez nade je zamenio izvestan miris, draz nevinog pogleda…

Postoji vreme i mesto za ljubav. Kad se neko ponasanje dogodi na pogresnom mestu ili u pogresno vreme, najverovatnije je da ce biti neprihvatljivo. Napravite mesto za vas dvoje koje ce biti samo vase i sve vreme sveta podarite njemu. Neka vam pomogne da ucite, citajte zajedno lektiru, resavajte matematicke probleme, radite laboratorijske vezbe. Tu narocito pazite, jer neki kazu da je ljubav hemija. Zavolite hemiju da biste mogli da razumete ljubavne reakcije.

Sreca je tamo gde neko ume da voli i zivi za svoja osecanja. Ako ih neguje, ako ih ne gazi i ne potiskuje, ona mu donose zadovoljstvo. Lepota ne pruza radost onome ko je poseduje, vec onome ko ume da voli i da joj se divi.

Ne proganjajte predmet svog obozavanja. Pustite da pogledi ucine svoje. Onaj ko voli mora da zna i da gubi i da se povrati. On mora da uspesno uspostavi ravnotezu izmedju te dve strane. U ljubavi ne postoje pravila. Mozemo pokusavati da se pridrzavamo prirucnika, da vladamo svojim srcem, da izgradimo strategiju ponasanja, ali sve su to kojestarije. Srce odlucuje i sta odluci to je jedino vazno.

Niko ne sme izgubiti iz vida ono sto zeli. Cak i kad u izvesnim trenucima poveruje da su svet i drugi jaci od njega, ne treba odustajati.

Ako ste zaljubljeni uzivajte u tome i dopustite da vas ljubav obuzme.

Ako vam ljubav nije uzvracena, negujte ljubav. Slusajte muziku vaseg srca!

Ako niste zaljubljeni, sirom otvorite oci!

Za Dan zaljubljenih odaberite jednu osobu i poklonite joj svoju ljubav.

Katarina Urosevic


Prethodna strana Sadrzaj Sledeca strana