Make your own free website on Tripod.com

UMEĆE LJUBAVI

Desila nam se ljubav. Kažu treba je sakriti da bi ostala naša. A kako kad nas srce otkucava. Kako kad bismo tako rado uzviknuli da svi čuju, da on čuje… Zar može da ostane potpuna tajna ono što se među ljudima desi? Ljubavne vesti su kao vetar, ko će ih zaustaviti?

Ima susreta, čak i sa nepoznatim ljudima, za koje se počnemo interesovati već od prvog pogleda, nekako odjednom neočekivano, pre nego što i jednu reč progovorimo. Da li to znači da postoji ljubav na prvi pogled?

Kažu da su istinske ljubavi neobjašnjive, a najdublje su one koje nisu do kraja ostvarene. Neću da verujem u te fraze. Zašto da objašnjavam objašnjivo, nešto što je njemu i meni jasno. Sve ljubavi su duboke kad su iskrene, kad nesebično sebe uložimo.

Dešava se svima da se smejemo nečemu što nam je nekad značilo. Kako i nećemo kad nova ljubav daje snagu nad onom starom koja nas je izmučila, rastužila, učinila nesigurnim i nemirnim. Patnje jedne ljubavi bez nade je zamenio izvestan miris, draž nevinog pogleda…

Postoji vreme i mesto za ljubav. Kad se neko ponašanje dogodi na pogrešnom mestu ili u pogrešno vreme, najverovatnije je da će biti neprihvatljivo. Napravite mesto za vas dvoje koje će biti samo vaše i sve vreme sveta podarite njemu. Neka vam pomogne da učite, čitajte zajedno lektiru, rešavajte matematičke probleme, radite laboratorijske vežbe. Tu naročito pazite, jer neki kažu da je ljubav hemija. Zavolite hemiju da biste mogli da razumete ljubavne reakcije.

Sreća je tamo gde neko ume da voli i živi za svoja osećanja. Ako ih neguje, ako ih ne gazi i ne potiskuje, ona mu donose zadovoljstvo. Lepota ne pruža radost onome ko je poseduje, već onome ko ume da voli i da joj se divi.

Ne proganjajte predmet svog obožavanja. Pustite da pogledi učine svoje. Onaj ko voli mora da zna i da gubi i da se povrati. On mora da uspešno uspostavi ravnotežu između te dve strane. U ljubavi ne postoje pravila. Možemo pokušavati da se pridržavamo priručnika, da vladamo svojim srcem, da izgradimo strategiju ponašanja, ali sve su to koještarije. Srce odlučuje i šta odluči to je jedino važno.

Niko ne sme izgubiti iz vida ono što želi. Čak i kad u izvesnim trenucima poveruje da su svet i drugi jači od njega, ne treba odustajati.

Ako ste zaljubljeni uživajte u tome i dopustite da vas ljubav obuzme.

Ako vam ljubav nije uzvraćena, negujte ljubav. Slušajte muziku vašeg srca!

Ako niste zaljubljeni, širom otvorite oči!

Za Dan zaljubljenih odaberite jednu osobu i poklonite joj svoju ljubav.

Katarina Urošević


Prethodna strana Sadrzaj Sledeca strana