Make your own free website on Tripod.com

Skolska parodija

Tog dana, zbog nestanka struje, tetkice su lupanjem loncima i serpama o metalni gelender koji se nalazi u holu skole davale do znanja profesorima i ucenicima da je cas gotov. Uzburkana masa ucenika kretala se dugim hodnicima koji se zavrsavaju ispisanim i iscrtanim vratima kojima ne treba reci "Otvori se, Sezame", da bi se otvorila. Ona se nikad nisu ni zatvarala zbog demolirane brave. Priblizavajuci se tim vratima oseca se nimalo prijatan miris, koji zna da se prosiri niz ceo hodnik. To je nas skolski WC, koji je i vise od toga: kutak za domace zadatke, pisanje "puskica", tajne poljupce, jedne cigarete i odlicno "skloniste" za begunce sa casova. Tu su se desavale i neke ozbiljnije ljubavne zavrzlame i manje tuce, koje su zavrsavale negde u hodniku, pa kod sefa smene. Ne bih da narusavam i kvarim sliku nase skole, ali bih bio neiskren ukoliko bih sakrio da se na vlaznom plocniku WC-a srecu neobicni opusci duvanskih cigareta i dobro izmuceni ali neskorisceni kondomi u raznim bojama.

U WC-u postoje tri cesme, od kojih je u ispravnom stanju samo jedna. Ispod tih cesmi nalazi se neka vrsta betonskih slivnika za vodu, koja vise lice pojila za krave, nego za decu. Iznad "pojila" nalaze se beli zidovi ispisani raznim porukama tipa: "Ana, volim te", "Cekaj me posle skole - tvoj Daca" ili "Bezite, deco, ovo je skola!"

Vladimir Savic


"Narodnjaci, braco zemljaci"

U sredu 7.10.1998. godine u skoli je pustana narodna muzika. Jos sa matematike Deki i Djura su nagovorili razrednu da ih pusti 15 minuta pre kraja casa da pustaju muziku. Njoj (kao ni drugima) nisu rekli koju ce vrstu muzike pustati jer je vec poznata reakcija na tu vrstu muzike. Ja sam uspeo da saznam od Djure sta ce pustati i kada je zvonilo brzo sam se spakovao i izasao napolje.

Reakcija medju ucenicima na ozloglasenu narodnu muziku je bila sasvim dobra. Vecina je mirno razgovarala sa svojim drustvom dok je drugi deo bio u veselju. Kod jedne devojke pojavile su se cak i suze. Jedan momak ispod prozora naseg razglasa dovikivao je "To sam cekao!" Druga devojka dosla je blizu razglasa da se uveri da li je to moguce i reagovala "O, ne!". Nasi di-dzejevi nisu inace imali smelosti da se pojave na prozoru. Pustali su Acu Lukasa, Miru Skoric...

Narodna muzika nije dozvoljena u skoli. Svi pretpostavljaju razlog zasto. Medjutim prva reakcija je bila, za vec poznati stav u javnosti o njoj, sasvim dobra. Posle par pustanja (birane narodne muzike) ona ce se verovatno prihvatiti.

Po cemu su tehno, dens, rejv, rok i druge vrste muzike u prednosti od nje?

Dusan Pejic


Prethodna strana Sadrzaj Sledeca strana